Als je het niet plant, komt er weinig van terecht. Of het is niet 100% effectief. Tja, de waarheid is hard. Optimaal zichtbaar zijn vergt continue aandacht, dag in dag uit. Het is niet eenvoudig overzicht te krijgen in je contentmarketing. Daarom heb ik de contentkalender 2017 gemaakt. Dat is een eenvoudige Excel waarin je je contentmarketing plant, 365 dagen lang. Je downloadt hem gratis onderaan deze pagina. Met als bonus: hij zal je inspireren content maximaal te gebruiken.

Ooit schreef ik ideeën en acties overal op. In mijn schrift waarin ik mijn werk en opdrachten bijhoud. Op een kladblok, op blanco papier dat ik uit de prullenbak viste (ja, echt), in een tab van mijn urenstaat, in een overzicht in Excel. Op veel te veel plekken. Tja, gedachten en ideeën laten zich niet altijd plannen en logisch vastleggen. Vooral jammer was dat ik daardoor te weinig concreet maakte. Zonde.

Contentmarketing 365 dagen in beeld

Dat is nu voorbij. Ik gebruik al een tijdje een kleurige contentkalender, een creatief product van mezelf. Hij bevalt me uitstekend. Ik heb hem gemaakt naar voorbeeld van schema’s en templates voor contentmarketing uit de VS. Goeie en mooie dingen doen ze daar. Voor deze kalender vond ik vooral inspiratie bij Hubspot. Mijn versie voor 2017 heeft alle 365 dagen in beeld. Je downloadt hem gratis onderaan de pagina. In het plaatje bovenaan deze pagina zie je hoe je hem kunt vullen.

contentkalender 2017Content maximaal gebruiken

Maak je een e-book en schrijf je daarover een blog, of is je e-book onderwerp van een persbericht? Met dit overzicht creëer je structuur in het plaatsen van content, een heel jaar lang. Een meerwaarde is dat je creatiever wordt in contentmarketing. Voor een onderwerp zijn immers wel 10 vormen en uitingen te bedenken! Door de doorkijk in weken en maanden inspireert het schema content maximaal te gebruiken.

Kleurig overzicht en structuur

De contentkalender heeft 7 kolommen, voor iedere dag van de week een. In de kalender vul je in wanneer je welke content plant. In het schema zijn al voorbeelden vermeld: persbericht, blog, e-mailing, webinar, video, e-book. Je past ze aan als jij andere dingen wilt inplannen en vult met nieuwe aan. Plaats de content op 1 regel in het schema en geef deze de bijbehorende kleur, je krijgt kleurig overzicht! Als je wilt kun je het overzicht printen. Ik heb het formaat zo voor je ingesteld dat een afdruk precies op een A4 past.

 

De bonus van de contentkalender is dat je creatiever wordt in contentmarketing

 

Deze contentkalender is prima samen te gebruiken met de social media kalender, ook een gratis download van mijn site. Daarin plaats je bijvoorbeeld Facebook-posts, Linkedin updates, of tweets over een activiteit of over nieuws. Handig is de kolom die automatisch de woorden telt van je posts.

Training: word zelf een PR-expert

Deze contentkalender en de social media kalender zijn twee van de tools die ik in 2017 online beschikbaar stel. Er is straks ook een Excel planner om je gedachten en ideeën in te plaatsen, te vormen en te concretiseren. Wat dat gaat natuurlijk vooraf aan de planning van content en social media.
Deze set van tools maakt deel uit van een online programma dat ik momenteel ontwikkel.

Wil je in 2017 contentmarketing echt structuur en inhoud geven? Leer het van een expert!

Ik leer je graag hoe ik ondernemers en bedrijven ondersteun. Zodat je zelf een PR-expert wordt en voor dagelijkse content geen bureau meer nodig hebt. Zichtbaarheid is immers een 24/7 business geworden.

Mijn eerste ideeën hierover heb ik – nog wat rudimentair – in 2016 al in een blog beschreven. De focus voor groene ondernemers neem ik er zeker in mee. Duurzaamheid wordt immers voor steeds meer bedrijven en ondernemers de motor voor zichtbaarheid en impact. De klant van nu wil zich verbinden aan duurzame merken.

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over deze online training, meld je dan aan voor mijn updates. Ik hou je graag op de hoogte.

Leuk als je onderaan deze pagina laat weten wat je van de kalender vindt. Ook ideeën of tips hoor ik graag!

 

Download contentkalender 2017

Wat leuk dat je interesse hebt in mijn contentkalender.
Vul je gegevens in en je ontvangt de download per kerende post!

  • Jouw gegevens worden alleen gebruikt om je inspiratieblogs te sturen. Je kunt je altijd uitschrijven.

Dank voor je gegevens. Ze zijn bij mij in goede handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *