Free publicity is met je nieuws in de media komen, tegen minimale kosten, bijvoorbeeld door een persbericht te sturen. Hoe krijg je voor elkaar dat de media aandacht besteden aan jouw nieuws? Als je weet waar een journalist op let, ben je al half op weg in zijn overvolle inbox op te vallen. Mijn handige checklist met 22 punten in 6 categorieën inspireert je een persbericht te maken waar hij niet omheen kan. Het gaat niet over de 5 W’s, maar over de 6 V’s. Volg ze en vink ze af en geef je free publicity een kickstart.

Of je nu een zelfstandige professional bent of bij een groter bedrijf werkt, na zo’n 2.500 persberichten weet ik dat het voor velen niet altijd eenvoudig is nieuwswaardigheid te zien in de eigen organisatie én van die informatie ook een pakkend bericht te maken. Ik zie in een kwart eeuw een onveranderd patroon. Met deze blog help ik je op weg met 22 punten om van een nieuwswaardig topic onweerstaanbaar nieuws te maken. Een checklist voor een kickstart van je free publicity. Je kunt de checklist downloaden als pdf met toelichting en het Excel-werkdocument.

Persbericht is motor van je zichtbaarheid

Het verpakken van je nieuws in een persbericht is de motor van je zichtbaarheid. Het format van een persbericht dwingt je tot een heldere structuur. Dat ordent je gedachten om de nieuwswaardigheid centraal te zetten. Daarna rol je dat nieuws verder uit in posts op social media en online platforms. Dankzij internet en social media kun je nu veel meer dan vroeger toen er alleen printmedia waren.

Die nieuwe media bieden enorme kansen voor het klassieke persbericht om naast de vertrouwde ‘push’verzending aan journalisten je nieuws online te posten. Zelf speel je daarin de hoofdrol en heb je de regie. Online platforms, social media, e-mail marketing en bloggen hebben van ons allemaal een uitgever gemaakt. Offline én online heb je veel kansen om in the picture te komen via free publicity en aan je naamsbekendheid te bouwen. Grijp ze!

De 6V checklist free publicity

6 V s checklist free publicity

En waar staat de rest??

Die staat op een andere plek. De blog is doorontwikkeld en de downloads (e-book en excel werkdocument) ook.

De rest van de blog lees je op ETAGO: Je persbericht in de spotlights door de 6V checklist,

ETAGO is het nieuwe platform voor het technisch mkb, met kennis en inspiratie over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Een initiatief van mij waaraan ook andere experts bijdragen. Neem eens een kijkje op www.etago.nl !