Acquisitie voor professionals: vragen en luisteren nog steeds de basis [podcast]

Home » SPREX podcast » Acquisitie voor professionals: vragen en luisteren nog steeds de basis [podcast]

#30 SPREX aflevering met Jan-Willem Seip

11 januari 2024

Host & Expert

Saskia de Jong

Jan-Willem Seip

Over deze aflevering

In deze SPREX podcast is Jan-Willem Seip van Vendicum te gast. Hij leert mensen beter en met meer plezier verkopen door ze te trainen en door er presentaties over te geven. Met hem praat ik over de uitdagingen van acquisitie voor professionals en dat de menselijke factor nog steeds van toegevoegde waarde is. En we hebben het over de geheel vernieuwde uitgave van zijn boek ‘Acquisitie voor professionals’.

Iedere professional heeft hart voor zijn werk én voor zijn klanten. Maar een echte verkoper zijn, daar heeft niet iedereen altijd zin in. Toch ontkomt niemand aan acquisitie, aan salesgesprekken, aan de klant overtuigen tot een aankoop. Want bij bijna niemand komt het werk altijd zomaar vanzelf aangewaaid, of verkopen de producten zich vanzelf.

De behoefte aan persoonlijk contact in sales en acquisitie is onverminderd, vertelt Jan-Willem Seip, ook in onze online maatschappij. Mensen kopen in veel situaties nog steeds graag van mensen. Dus blijf gewoon werken aan die ene belangrijke techniek is zijn devies. En dat is vragen stellen en écht luisteren naar de ander. Volgens hem kan dat niet vaak genoeg verkondigd worden! Kijk op Vendicum voor meer informatie over Jan-Willem.

Tip: nog meer luisteren over acquisitie voor professionals? Ik maakte daarover eerder de SPREX-podcast Verkopen is samenwerken en dat begint met luisteren met Flip Dikker.

Over SPREX

SPREX is de podcast waarin ik praat met experts over impact. Mensen met járen ervaring of young professionals die elke dag het beste geven om zichzelf en de wereld te verbeteren. SPREX zoekt naar het detailverhaal, dat ene punt, de ultieme tip. Verwacht verrassende gesprekken over ondernemen, groeien en marketing, met concrete ideeën en inzichten om zelf impact te maken. Ik deel in de podcast ook mijn mening, advies en tips. Tijdens de gesprekken en in solo-afleveringen. Ook te beluisteren bij Spotify, Apple en Google.

acquisitie voor professionals

Beluister deze aflevering:

Saskia de Jong

Saskia de Jong

Zoek je houvast, ideeën en inspiratie voor je business en je marketing?

Ik ben marketeer en media expert in het technisch mkb. Frequente zichtbaarheid met een goed verhaal dat duurzame impact heeft, vormt dagelijks mijn rode draad. Hoe je kennis en visie vertaalt, doelgroepen bereikt met impact en business genereert, is de kern van menig project.

Ik werk vaak voor kennisintensieve organisaties, regelmatig samen met projectpartners en ook internationaal. Ik blog over ondernemen, groeien en marketing en op het consumentenblog woontlekker.nl blog ik over energieneutraal wonen.

In de SPREX-podcast praat ik met experts over impact. Verrassende gesprekken van een half uurtje die je concrete ideeën en inzichten geven om zelf impact te maken.

Wil je sparren? Bel me op (085) 017 1700, mail naar saskia@dejongev.nl of ontmoet me op Linkedin.

LinkedIn profiel Saskia de Jong

Vergelijkbare berichten