#19 Met AI van tekst beeld maken: je nieuwe creatieve partner?

10 mei 2023

Host & Expert

Saskia de Jong

Over deze aflevering

Solo podcast over hoe je met AI van tekst beeld kunt maken. Een spannend proces met wisselend resultaat.

Ik praat je in deze solo-podcast bij over hoe je met AI-tools beeld kunt maken door tekstopdrachten te geven. Met kunstmatige intelligentie beeld van tekst maken geeft een verbluffend resultaat, maar wat je krijgt is niet altijd goed genoeg of bruikbaar. Met een druk op de knop heb je geen beeld waar je direct wat mee kunt. Sowieso bepaalt de kwaliteit van de input het resultaat. Je moet je dus bekwamen in de juiste vraag te formuleren. Dat maakt het resultaat wisselend en soms tijdrovend, afhankelijk van hoe goed of gedetailleerd jouw uitvraag is én afhankelijk van de kwaliteit van het programma.

Ik vertel over de 2 opdrachten die ik uitzette bij 4 verschillende AI-tools, waaronder Midjourney. Wat er voor beeld uit kwam, welke voordelen ik zie voor marketing en communicatie en welke praktische tips ik heb als jij ook wilt starten, komen aan de orde in deze podcast aflevering. Tot slot geef ik mijn mening over of AI-tools jouw nieuwe creatieve partner worden als je beeld nodig hebt.

Over SPREX

SPREX is de podcast waarin ik praat met experts over impact. Mensen met járen ervaring of young professionals die elke dag het beste geven om zichzelf en de wereld te verbeteren. SPREX zoekt naar het detailverhaal, dat ene punt, de ultieme tip. Verwacht verrassende gesprekken over ondernemen, groeien en marketing, met concrete ideeën en inzichten om zelf impact te maken. Ik deel in de podcast ook mijn mening, advies en tips. Tijdens de gesprekken en in solo-afleveringen. Ook te beluisteren bij Spotify, Apple en Google.

AI tekst beeld podcast

Beluister deze aflevering:

Vergelijkbare berichten