Deel je expertise in de media en je wordt gezien [podcast]

Home » SPREX podcast » Deel je expertise in de media en je wordt gezien [podcast]

#27 SPREX aflevering met Saskia de Jong

9 november 2023

Host

Saskia de Jong

Over deze aflevering

Solo podcast hoe je media-aandacht kunt opbouwen door je expertise te delen. In de snel veranderende wereld van vandaag is het essentieel om zichtbaar te zijn. Media-aandacht opbouwen met je expertise is één van de meest effectieve manieren. Je zet jezelf nog sterker neer als je je expertise deelt in een mening of opinie over kwesties en actualiteiten. Doe je dat lezenswaardig, goed onderbouwd en informatief dan staan redacties voor je in de rij.

Online en gedrukte media bieden een geweldige kans om jezelf op de kaart te zetten bij je doelgroepen en je stem te laten horen over kwesties die ertoe doen. In deze podcast aflevering van SPREX gaat ze in op hoe je dit kunt bereiken en welke stappen je kunt nemen om je expertise te delen zodat je in de redactionele kolommen komt. Ze heeft 4 voorbeelden voor je uitgewerkt en een stappenplan waarmee je zelf praktisch aan de slag kunt om je expertise in de media te delen en gezien te worden.  

De media hebben een enorme invloed op ons dagelijks leven. Ze zijn niet alleen een bron van nieuws en informatie, maar ook een platform waarop meningen worden gevormd en gedeeld. Wanneer je jezelf positioneert als een expert in jouw vakgebied en actief deelneemt aan discussies en presentaties, zoals bij netwerken of op beurzen en congressen, trek je de aandacht van redacties en journalisten.

Nog sterker zet je jezelf neer als je je expertise deelt in een mening of opinie over kwesties en actualiteiten, dus over wat de markt bezighoudt, wat jij daarvan vindt en welke oplossing, tip of advies je mensen mee wilt geven. Dit is een nog veel krachtiger manier om media-aandacht op te bouwen met je expertise. Doe je dat lezenswaardig, goed onderbouwd en informatief dan staan redacties voor je in de rij.

Over SPREX

SPREX is de podcast waarin ik praat met experts over impact. Mensen met járen ervaring of young professionals die elke dag het beste geven om zichzelf en de wereld te verbeteren. SPREX zoekt naar het detailverhaal, dat ene punt, de ultieme tip. Verwacht verrassende gesprekken over ondernemen, groeien en marketing, met concrete ideeën en inzichten om zelf impact te maken. Ik deel in de podcast ook mijn mening, advies en tips. Tijdens de gesprekken en in solo-afleveringen. Ook te beluisteren bij Spotify, Apple en Google.

deel je expertise podcast

Beluister deze aflevering:

Vergelijkbare berichten