Ebook ETAGO helpt je om je eigen stijl te ontwikkelen

Home » Ondernemen » Ebook ETAGO helpt je om je eigen stijl te ontwikkelen
ebook etago

Iedereen die wil bijblijven en wil concurreren is in beweging. Zoek jij ook bagage om aan de bal te blijven? Veel werk en functies zijn anders dan pakweg 20 jaar geleden en blijven veranderen. Wil je perspectief en houvast creëren voor jezelf, je werk, je leven? Als jij het een uitdaging vindt daarin je eigen stijl te ontwikkelen en wel wat hulp kunt gebruiken dan komt het ETAGO ebook ‘Laat jezelf zien’ als geroepen: het geeft je bagage voor jouw eigen stijl. Ik heb het geschreven voor het platform ETAGO.

Hoewel technologie steeds belangrijker wordt, blijft de mens het anker. De basis ben jij! Soft skills tellen meer dan ooit: empathie, kritisch denken, probleemoplossend vermogen, communicatieve eigenschappen, samenwerken in teams, creativiteit. Juist die stimuleren innovatie en zijn het fundament voor duurzame vooruitgang. Ze staan centraal in het ebook ‘Laat jezelf zien – bagage voor jouw eigen stijl’, dat ik schreef samen met online marketeer Suzan Groeneveld.

Markt scant op mensen die zichzelf laten zien

De markt scant op innovatie, vooruitstrevendheid, leiderschap. Op vertrouwen. Op mensen met visie en een authentieke aanpak. Op mensen die zichzelf laten zien, binnen én buiten organisaties.

Technologie wordt steeds belangrijker. Gelukkig blijft de mens het anker in de maatschappij.

Dit ETAGO ebook – met de checklist Persoonlijke Huisstijl – geeft je kennis en inspiratie om direct duidelijke en praktische stappen te zetten zodat je meteen (verder) bouwt aan jezelf, je business en je marketing. Door na te denken over wie je bent, wat je wilt en waar je naartoe wilt. Voor jezelf, of de organisatie waar je eigenaar van bent of voor werkt. Zodat je jezelf op een professionele en doelgerichte manier kunt laten zien.

Vestig de aandacht op jezelf

In het ebook vind je inspiratie en concrete handvatten om:

  • De aandacht op jou te vestigen
  • De juiste indruk achter te laten
  • Een uniforme (online) weergave te creëren
  • Je professionaliteit te versterken
  • Te bouwen aan je expertstatus

Er zit natuurlijk veel van mijn marketing & mediakennis in. Over je neus voor nieuws ontwikkelen, te oefenen met schrijven (want we zijn allemaal online), de zoekwoorden te bepalen waarop je gevonden wilt worden, het podium te pakken als de kans zich voordoet en je verhaal te vertellen en écht connectie te maken. Je vindt daarover ook veel inspiratie in de blogs op mijn site.

Voor wie hebben we het ebook geschreven?

Met het ebook ‘Laat jezelf zien – bagage voor jouw eigen stijl’ spreken we jou als persoon aan. Ben je werknemer, zelfstandige, of werkgever? Als je een stap verder in je carriėre wilt zetten als werknemer, dan heb je bagage nodig.
Ben je werkgever of ben je zelfstandig werkzaam? Je groeit in je ondernemerschap met kennis, inspiratie en goede voorbeelden.

ebook ETAGO

Trits Kennis, houding en gedrag

Het ETAGO ebook is opgebouwd rondom 20 acties, die zijn ingedeeld in de trits kennis, houding en gedrag. Jou vast en zeker bekend, afkomstig van een klassiek communicatiemodel. Dat model gaat uit van een lineaire hiërarchie: je moet eerst iets weten (kennis) en vinden (houding) voor je iets zult gaan doen (gedrag).

Die opzet is heel goed bruikbaar om je eigen stijl te ontwikkelen. Want ook daarvoor geldt dat je eerst van een aantal zaken kennis moet nemen en moet hebben onderzocht, voordat je iets kunt realiseren of veranderen. Zie het daarom als een geleidelijk groeiproces: je groeit als persoon en als professional. Met een dubbele bonus: je zelfbewustzijn en je zelfvertrouwen groeien ook.

Houvast voor je eigen stijl

De trits kennis, houding en gedrag geeft houvast om jezelf te laten zien en je eigen stijl te ontwikkelen, maar wil zeker geen keurslijf zijn. Laat je niet 100% leiden door de volgorde van de actiepunten. Alles telt mee, maar het één mogelijk niet, een beetje, eerder of later, dan het ander. We zijn allemaal verschillend!

Actie: krijg grip op tools

Een van de 20 actiepunten gaat over de digitale revolutie. Door technologie kan ons werk in de toekomst nog waardevoller worden. Wie weet worden we ook gelukkiger als robots saaie of zware taken overnemen. Menig werknemer blijkt echter gefrustreerd door ouderwetse technologie en achterhaalde spullen. De werkgever die investeert en zijn personeel hierin ondersteunt verkleint de risico’s van uitval en vertrek.

Wie technologie omarmt heeft meer kans op succes. Het opdoen van ict-vaardigheden staat bij iedereen hoog op de lijst, de animo ervoor zal verder toenemen.

Ict-bagage is essentieel voor je werk en je functie en ook bij het uitstippelen van je eigen stijl

Welke technologische vaardigheden en welke tools zijn ‘nice to know’ en welke ‘need to know’ om jouw ambities waar te maken? Maak er een lijst van met prio’s.

Actie: Begin met het eind voor ogen

Met het eind voor ogen beginnen houdt in dat je weet waar je heengaat, zo beschrijft een ander actiepunt in het ebook. Want dan begrijp je beter waar je nu staat. En overzie je welke stappen er nodig zijn. Je kunt wel actief en efficiënt zijn, maar ben je ook effectief? Hogerop komen is fijn, maar niet als je er dan pas achter komt dat je daar niet wilt zijn.

Denk na over wat je echt belangrijk vindt. Welke kwaliteiten heb je, welke talenten?

Waar liggen je interesses? Weet wat je tegenhoudt, wat je stimuleert, blokkeert, motiveert. Bekijk dat zowel zakelijk, privé als persoonlijk. Ben je werkgever of manager, dan kun je het denkproces ook betrekken op je bedrijf, bijvoorbeeld ten aanzien van de marktontwikkelingen.

Als je dit helder hebt dan stippel je doelgerichter uit wat het pad is om bij je einddoel te komen.

ETAGO: platform voor het technisch mkb

ETAGO is de naam van het platform voor wie in het technisch mkb werkt. Ondernemers, werknemers en zelfstandigen vinden er kennis en inspiratie over ondernemen, persoonlijke groei en marketing, online via de website en op bijeenkomsten in het hele land. Met als motto ’ETAGO brengt je naar het volgende niveau’ bundelt het platform experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen met leden die het beste uit zichzelf willen halen.

Het platform is een initiatief van mij! Het is sinds begin 2019 live. Ik heb ETAGO opgericht vanuit de overtuiging dat je blijven ontwikkelen de sleutel is tot langdurig persoonlijk en zakelijk succes.

Het ebook is bij ETAGO niet meer verkrijgbaar.

Vergelijkbare berichten