Energitie is een initiatief van Tielse ondernemers die thuis zijn op het gebied van energiezuinige bouw en renovatie. Saskia de Jong en architect Egbert de Jong (geen familie) zijn er begin 2016 mee gestart. Vanuit Tiel zal het netwerk in heel Rivierenland actief worden. We geven voorlichting en advies en begeleiden ontwerp en (ver)bouw. Bewoners kunnen ook bij ons terecht voor de aanvraag en afhandeling van subsidietrajecten, zoals de duurzaamheidslening van de gemeente Tiel voor koopwoningen. Via Energitie is een netwerk van lokale gespecialiseerde bedrijven beschikbaar voor deskundige uitvoering. 

Woningeigenaren hebben heel goede redenen hun huis energiezuiniger te maken. Want als je je huis isoleert of zelf energie gaat opwekken, maak je je woning meer waard. Woningisolatie geeft ook meer wooncomfort: geen kou, geen tocht en een constante temperatuur. De investering in de buitenschil kost geld, maar rendeert direct, want de stookkosten gaan meteen tot 85% omlaag. Hoe je dat bouw- en installatietechnisch het beste aanpakt, verschilt per woning en is maatwerk. Energitie licht bewoners daarover voor, adviseert en begeleidt bouw- en renovatieprojecten.

Gratis informatieavonden energiezuinig bouwen en wonen

Dit voorjaar organiseert Energitie informatie- en adviesavonden. Tijdens de introductie energiezuinig wonen op 23 februari en 26 april, krijgen bewoners informatie over energiebesparen thuis, woningisolatie, energie opwekken en over financiering en aanpak. Op 29 maart en 31 mei kunnen bewoners hun energiezuinige ambities of plannen vrijblijvend toetsen bij een team van Energitie. Ter plekke worden de energiezuinige mogelijkheden  geïnventariseerd. Meer informatie en inschrijven.

Energitie infoavond

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *