Energitie regionaal netwerk energiezuinige bouw en renovatie

Home » Ondernemen » Energitie regionaal netwerk energiezuinige bouw en renovatie
Energitie homepage

Energitie is een initiatief van Tielse ondernemers die thuis zijn op het gebied van energiezuinige bouw en renovatie. Samen met architect Egbert de Jong (geen familie) ben ik er begin 2016 mee gestart. Vanuit Tiel is het netwerk in heel Rivierenland actief. Doel is voorlichting en advies geven en begeleiden van ontwerp en (ver)bouw. Bewoners kunnen ook bij ons terecht voor de aanvraag en afhandeling van subsidietrajecten, zoals de duurzaamheidslening van de gemeente Tiel voor koopwoningen. Via Energitie is een netwerk van lokale gespecialiseerde bedrijven beschikbaar voor deskundige uitvoering. 

>> Juni 2018 ben ik gestopt met kwartiermaken in Energitie. In 2022 is het initiatief gestopt.

Woningeigenaren hebben heel goede redenen hun huis energiezuiniger te maken. Want als je je huis isoleert of zelf energie gaat opwekken, maak je je woning meer waard. Woningisolatie geeft ook meer wooncomfort: geen kou, geen tocht en een constante temperatuur. De investering in de buitenschil kost geld, maar rendeert direct, want de stookkosten gaan meteen tot 85% omlaag. Hoe je dat bouw- en installatietechnisch het beste aanpakt, verschilt per woning en is maatwerk. Energitie licht bewoners daarover voor, adviseert en begeleidt bouw- en renovatieprojecten.

Gratis informatieavonden energiezuinig bouwen en wonen

Energitie organiseert informatie- en adviesavonden. Tijdens introductiebijeenkomsten energiezuinig wonen krijgen bewoners informatie over energiebesparen thuis, woningisolatie, energie opwekken en over financiering en aanpak. Op andere avonden kunnen bewoners hun energiezuinige ambities of plannen vrijblijvend toetsen bij een team van Energitie. Ter plekke worden de energiezuinige mogelijkheden  geïnventariseerd.

Energitie organiseert ook bijeenkomsten om bedrijven voor te lichten over ontwikkelingen in de sector en technische innovaties, zoals masterclasses scrummen en morfologisch ontwerpen. Herst 2016 organiseerde het netwerk en popup Energiebesparingswinkel in Tiel. Het netwerk deed ook mee aan de Nieuwe Woonreis, een subsidietraject vanuit de provincie Gelderland om oudere vrijstaande woningen van een goed en duurzaam renovatieadvies te voorzien.

enerergitie rijdende keukentafel

De Rijdende Keukentafel

Egbert en ik waren de bedenkers van de rijdende keukentafel: een informatiekeet op wielen die bewoners in de regio Rivierenland op ludieke en speelse wijze informeert over de mogelijkheden om energiezuinig te wonen. De keet is er gekomen!

Juni 2018 ben ik gestopt met kwartiermaken in Energitie. In 2022 is het initiatief gestopt.

Energitie infoavond

Vergelijkbare berichten