In een oogopslag handig overzicht met social media kalender

Home » Marketing » In een oogopslag handig overzicht met social media kalender
social media kalender DeJongEV

Bij de persberichten, blogs en andere nieuwsberichten die ik maak, experimenteerde ik al langer met overzichten voor de bijbehorende tweets, Linkedin updates en Facebook-posts. Als je er op googlet, vind je een keur aan social media kalenders. Vele lijken handig, maar ze zijn het niet allemaal, of schieten jouw doel ver voorbij. Ik maakte een eigen social media kalender in Excel.

Let op, dit is oud nieuws!

Deze kalender heb ik enkele jaren als download aangeboden, maar er zijn inmiddels zoveel mogelijkheden om (in tools) tekst te tellen die handiger zijn, dat hij geen toegevoegde waarde meer heeft. Ik laat dit bericht staan, want het blijft belangrijk om je te realiseren dat de omvang van je social post en de hoeveelheid tekst relevant kan zijn in wat je post en op welke manier je dat doet.

Wel actueel: Contentkalender

Ben je dagelijks bezig met content? Kijk dan eens bij de Contentkalender, ook een gratis download van mijn site. In deze Excel plan je je blogs, artikelen, e-books en andere content voor het hele jaar in 365 nu nog lege vakjes. Hij geeft je structuur en overzicht en is een handige tool. Ik maak hem al een aantal jaren, hij wordt jaarlijks honderden keren gedownload.

Toch nog wat achtergrond…

De social media kalender was een eenvoudig overzicht in Excel. Met handige kolom die automatisch de woorden telde van je posts. Vanaf 100 woorden werd het veld steeds roder.

Oud nieuws dus, waar je niks meer aan hebt. Hier heb je wel wat aan:

Inspiratie over contentmarketing?

Voor contentmarketing hoef je maar 1 focus te hebben: je klant waardevolle content bieden: oplossingen, antwoorden en uitleg geven en inspireren. Maar wat doe je wanneer, hoe en in welke vorm? Met een slimme en haalbare aanpak blijf je door de bomen het bos zien en haakt je klant aan. Een keer een blog en een folder lukt iedereen. Pakkende content én een structuur voor nu en straks, dát zijn je uitdagingen. Kun je inspiratie over gebruiken? Kijk dan eens bij deze 18 aandachtspunten over contentmarketing die ik je voor je op een rij heb gezet.

Vergelijkbare berichten