Bij de persberichten, blogs en andere nieuwsberichten die mijn collega’s en ik maken, experimenteerden we al langer met overzichten voor de bijbehorende tweets, Linkedin updates en Facebook-posts. Als je er op googlet, vind je een keur aan social media kalenders. Vele lijken handig, maar ze zijn het niet allemaal, of schieten jouw doel ver voorbij. Ik maakte een eigen social media kalender in Excel. Je kunt hem gratis downloaden.

Ongetwijfeld ben jij er ook al eens mee bezig geweest, heb je een geschikte bestaande social media kalender gevonden of werk je met een bureau dat een eigen tool hanteert. Het maakt niet uit waar hij vandaan komt, als hij maar werkt en handig is!

Eenvoudig schema in Excel

Het schema dat ik heb gemaakt is een eenvoudig overzicht in Excel. Handig is de kolom die automatisch de woorden telt van je posts. Vanaf 100 woorden wordt het veld steeds roder. Dit is vooral geschikt voor tweets. Je vult de datum en tijd van plaatsing in, voor welk kanaal de post is bedoeld en of en welk beeld je erbij plaatst. Het is daarna nog maar een klein klusje de berichten online te posten.

Voordelen social media kalender

  • Aantal tekens automatisch geteld
  • Structuur in berichtgeving
  • Attendering beeldgebruik
  • Veldindeling in uren
  • Eenvoudig uitbreiden in dagen en weken

gratis social media kalender DeJong&Verder

Dit zeggen klanten van DeJongEV

“Wij vinden de kalender erg handig. Hij geeft een goede indicatie van de verspreiding in een oogopslag en ook de onderlinge wisselwerking tussen de verschillende socials. Helemaal goed!”
Caroline van IJken, manager Marketing & Communicatie Monier

“Ik ben blij met de kalender en maak er gebruik van. De planning die ik hanteer komt niet helemaal overeen, maar het gaat me dan ook meer over de inhoud van de berichten. Het scheelt tijd wanneer je in één keer berichten opstelt en niet keer op keer gaat bedenken wat je gaat posten.”
Jolanda Spronk, senior adviseur Marketing & Communicatie Kingspan Unidek

Download social media kalender

Wat leuk dat je interesse hebt in mijn social media kalender.
Vul je gegevens in en je ontvangt de download per kerende post!

Leave this field blank

Dank voor je gegevens. Ze zijn bij mij in goede handen.