#22 Met zelf onderzoek doen bouw je impact en autoriteit op

6 juli 2023

Host

Saskia de Jong

Over deze aflevering

Solo podcast van mij over de kracht van eigen onderzoek: je bouwt grote impact en autoriteit op. Een kwestie van slimme marketing! Het levert krachtige en authentieke inhoud op, content waar je goed mee kunt scoren en die je impact en autoriteit oplevert. Je hoeft niet groot of bekend te zijn om onderzoek te doen. Het hoeft ook niet wetenschappelijk te zijn. Als het maar wel iets nieuws brengt voor de mensen die je er mee wilt bereiken. Hoe je dat kunt opstarten, hoor je in de tips en adviezen die ik je geef in deze podcast.

Ik vertel ook het verhaal over Florence Nightingale. Deze beroemde verpleegster ontdekte halverwege de 19e eeuw dat soldaten stierven door ziektes die eenvoudig voorkomen hadden kunnen worden, en dat de meesten niet dood gingen door hun oorlogswonden. Haar onderzoek is baanbrekend geweest, en bijzonder is dat dat baanbrekende ook in de visualisatie van de cijfers zit, dus in het plaatje dat ze over de cijfers maakte die ze had verzameld. Haar adviezen kregen wereldwijd navolging, ze werd er wereldberoemd mee. Van Florence leren we 150 jaar later dat je de kracht van eigen onderzoek doen en de data die het oplevert grote impact kan geven: meer autoriteit en geloofwaardigheid. Bovendien: hoe je ze visualiseert kan de katalysator zijn.

Over SPREX

SPREX is de podcast waarin ik praat met experts over impact. Mensen met járen ervaring of young professionals die elke dag het beste geven om zichzelf en de wereld te verbeteren. SPREX zoekt naar het detailverhaal, dat ene punt, de ultieme tip. Verwacht verrassende gesprekken over ondernemen, groeien en marketing, met concrete ideeën en inzichten om zelf impact te maken. Ik deel in de podcast ook mijn mening, advies en tips. Tijdens de gesprekken en in solo-afleveringen. Ook te beluisteren bij Spotify, Apple en Google.

kracht onderzoek impact

Beluister deze aflevering:

Saskia de Jong

Saskia de Jong

Zoek je houvast, ideeën en inspiratie voor je business en je marketing?

Ik ben marketeer en media expert in het technisch mkb. Frequente zichtbaarheid met een goed verhaal dat duurzame impact heeft, vormt dagelijks mijn rode draad. Hoe je kennis en visie vertaalt, doelgroepen bereikt met impact en business genereert, is de kern van menig project.

Ik werk vaak voor kennisintensieve organisaties, regelmatig samen met projectpartners en ook internationaal. Ik blog over ondernemen, groeien en marketing en op het consumentenblog woontlekker.nl blog ik over energieneutraal wonen.

In de SPREX-podcast praat ik met experts over impact. Verrassende gesprekken van een half uurtje die je concrete ideeën en inzichten geven om zelf impact te maken.

Wil je sparren? Bel me op (085) 017 1700, mail naar saskia@dejongev.nl of ontmoet me op Linkedin.

LinkedIn profiel Saskia de Jong

Vergelijkbare berichten