WIE IK BEN

Met de laarzen in de klei

Hallo, ik ben Saskia de Jong.
Zo lang ik werk ben ik betrokken bij communicatie over bouwen en wonen. Ik werkte bij een paar grote bouwbedrijven als hoofd PR. In 1995 begon ik als zelfstandig communicatieadviseur onder de naam DeJong&Verder. Mijn bureau groeide organisch met een aantal medewerkers, vanwege grote communicatiecampagnes. Uiteindelijk nam die groei ook weer af. Op dit moment werk ik nog steeds met vakgenoten, maar die zijn niet meer bij mij in dienst. Dat geeft slagkracht, tegen een aantrekkelijke prijs.

 

Kennis en visie vertalen

Ik werk vaak voor kennisintensieve organisaties. Hoe je kennis en visie vertaalt, is uitgangspunt van menig project. Frequente zichtbaarheid, on- en offline, vormt dagelijks mijn rode draad.

Begin 2019 is ETAGO gestart, platform voor het technisch mkb waarvan ik de initiatiefnemer ben. ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. 

Ik heb veel ervaring met marketing en communicatie in de bouw en sta regelmatig op het podium om kennis te delen.

 

Energiebewust bouwen

Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met energieneutraal bouwen. Ik werd gevraagd voor de communicatie van het EU-project PassREg, in Nederland uitgevoerd door DNA in de Bouw. Voor ik het wist zat ik er midden in en pakte het mij! Vandaar mijn huidige focus op energiebewust bouwen en ondernemen. Momenteel stuur ik de communicatie in Europa aan voor het project AZEB.

Dat is ook de achtergrond waarom ik begin 2015 mijn blog ben gestart: www.woontlekker.nl.
Ik ben tevens mede-initiatiefnemer van het regionale netwerk Energitie.

Adviseur en verbinder

In de niche die ik in 1995 koos: de bouwkolom, heb ik een heel groot netwerk. Ik ken de (vak)media en journalisten die er over schrijven en ik ben op de hoogte van de actualiteiten en issues. Dat maakt mij naast adviseur ook regelmatig een verbinder.

Saskia de Jong

Bel me direct op (085) 017 1700 als je van je kennis waardevolle content wilt maken.

Marketeer en mediakenner, adviseur, organisator, verbinder | Met een goed verhaal