Nieuwe huisstijl DeJongEV zit weer als gegoten

Home » Ondernemen » Nieuwe huisstijl DeJongEV zit weer als gegoten
huisstijl DeJongEV

Samen komen we verder, dat was ongeveer het motto toen ik in 1995 voor mezelf begon. Op de voorkant van mijn businessplan stond: ‘DeJong&Verder [werktitel]’. Ik kon echt niks anders verzinnen. Ik bedenk nog wel iets anders als het eenmaal zover is, dacht ik. Maar, end of story: die naam werd het en is het nog steeds. De jas is door de jaren heen aangepast, begin 2019 opnieuw. En die nieuwe huisstijl zit weer als gegoten.

In al die jaren heeft de naam DeJong&Verder zich ruimschoots bewezen. Al was het maar omdat hij bij vrijwel iedere kennismaking aanleiding voor de ander was te vragen wie of wat ‘Verder’ is. ‘Dat ben jij’, was steevast mijn antwoord. Want samen komen we verder.

Op het visitekaartje dat ik in de eerste jaren gebruikte, stond mijn naam niet gedrukt. Ik schreef mijn naam er voor iedereen op. Dat kwam heel persoonlijk over en werd positief ontvangen. Maar soms was het onhandig: hoe doe je dat op een beurs of netwerkbijeenkomst, als je niet aan tafel zit?

Tagline: duurzaam communiceren

Niet alleen de look&feel maar ook de ondertitel veranderde in de loop der jaren. De eerste was: intermediair in communicatie. Zie de foto hieronder uit 1995 van die enthousiaste jonge meid bij het uithangbord in haar voortuin.

huisstijl DeJongEV

Nog voor de eeuwwisseling werd die ondertitel: duurzaam communiceren. Een aanleiding was dat ik met die tagline meer wilde overbrengen dan dat ik alleen een soort makelaar in communicatie was. Die uitleg sloot onvoldoende aan bij de activiteiten.

In die tijd was ik al actief in projecten rondom duurzaam bouwen, zoals de Nationale Dubo Pakketten van voormalig SBR en later ook van CROW, de communicatiestrategieën waren van mijn hand. Een focus waarvan ik toen nog niet kon vermoeden dat het vandaag de dag de rode draad is die door álle projecten van mijn bureau loopt, ook internationaal. Het gedachtegoed en het belang van duurzaamheid sprak mij toen al erg aan.

Duurzaam communiceren

En ook die ondertitel lokte vaak de vraag uit wat we er precies mee bedoelden. Het antwoord dat hij niet alleen voor ons werkveld stond, maar óók voor de aard van de relatie die wij nastreefden, viel altijd goed.

Toen we een domeinnaam vastlegden en met een website aan de gang gingen ontstond de afkorting DeJongEV. We zijn die toen ook in geschreven tekst gaan doorvoeren.

Nieuwe huisstijl DeJongEV 2008

De huisstijl met de ondertitel ‘duurzaam communiceren’ hebben we gevoerd tot 2008. Toen was met name de vormgeving toch wat sleets geworden.

Een kleurige nieuwe jas werd ontwikkeld, een vormgeving die volkomen anders was met een keuze uit 4 kleuren: paars, blauw, oranje, groen. Met een heel gave letter. Iedere medewerker van DeJong&Verder kon kiezen welke kleur visitekaartje hij of zij wilde. Ik had er 2: een paarse en een blauwe. Gaf vaak een leuk effect bij uitdelen aan meer personen tegelijk.
Ook de website werkten we kleurig uit.

huisstijl DeJongEV

In 2015 bestond DeJong&Verder 20 jaar en was er aan het logo een ronde stempel vastgeplakt: 20 jaar / 1995 – 2015.

Context voor content

huisstijl DeJongEV

Het duurde tot 2017 voor de volgende aanpassing van de ondertitel. Die werd: context voor content. Internet en technologie hebben de werkzaamheden van mij en mijn team erg veranderd. Die ondertitel deed meer recht aan de scope en interesse van DeJong&Verder en die van onze klanten.

Ik verliet de 4 kleuren en ging met eentje verder: paars, persoonlijk één van mijn lievelingskleuren.

 

Media & Marketing

De volgende verandering liet niet lang op zich wachten. Hij werd ingegeven door de steeds internationalere scope van DeJong&Verder en de ontwikkeling door te groeien van communicatieadvies en -uitvoering naar marketing breed.

De briefing was aanvankelijk te werken met de letters dejongev, maar de vormgeefster prikkelde in 1 ontwerp door de letters ev weg te laten, in een vierkante en een horizontale versie. Minder zwaar en dominant en nog steeds met die gave letter, zoals de wens was. Daarmee viel direct alles op zijn plek, dit logo kan echt óveral gebruikt worden!

huisstijl DeJongEV

Nieuwe website 2023

Begin januari ging de huidige versie van mijn website live, onder stoom en kokend water kwam hij tot stand. Dit klinkt erger dan het is: in november bleek het thema technisch niet meer ondersteund te worden. En ik had al plannen liggen voor een forse update. Met een nieuw thema zette Suzan Groeneveld van SobatKras de basis van enkele pagina’s op en bouwde ik zelf de rest vanuit de blokken editor in slechts 4 weken tijd.

Ik heb in de website nu een duidelijke focus gelegd op contentmarketing en free publicity, de rode draad in mijn projecten.

Saskia de Jong

Saskia de Jong

Zoek je houvast, ideeën en inspiratie voor je business en je marketing?

Ik ben marketeer en media expert in het technisch mkb. Frequente zichtbaarheid met een goed verhaal dat duurzame impact heeft, vormt dagelijks mijn rode draad. Hoe je kennis en visie vertaalt, doelgroepen bereikt met impact en business genereert, is de kern van menig project.

Ik werk vaak voor kennisintensieve organisaties, regelmatig samen met projectpartners en ook internationaal. Ik blog over ondernemen, groeien en marketing en op het consumentenblog woontlekker.nl blog ik over energieneutraal wonen.

In de SPREX-podcast praat ik met experts over impact. Verrassende gesprekken van een half uurtje die je concrete ideeën en inzichten geven om zelf impact te maken.

Wil je sparren? Bel me op (085) 017 1700, mail naar saskia@dejongev.nl of ontmoet me op Linkedin.

LinkedIn profiel Saskia de Jong

Vergelijkbare berichten