Persoonlijke check persbericht

Home » Gratis » Persoonlijke check persbericht
check persbericht

Offline én online heb je veel kansen om zichtbaar te zijn via free publicity, je nieuws te verspreiden en aan je naamsbekendheid te bouwen. Een persbericht uitsturen is daarvoor een prima middel. Het H5W-format van het persbericht (hoe, wie, wat, waar, waarom, wanneer) dwingt je tot een heldere structuur. So far so good. Dat er een noot voor de redactie bij moet en niet te vergeten beeld, weet je ook. Maar verder is het over het effect ervan meestal erg gissen. Laat mij je persbericht vooraf checken, kosteloos!

Een persbericht is een heel goede manier om de markt te laten weten dat je nieuws hebt. Journalisten en media ontvangen echter dagelijks zoveel berichten dat het nog niet zo eenvoudig is op te vallen in hun mailboxen. Dat zegt niet altijd alles over jouw nieuws, maar soms wel iets over de wijze waarop je het hebt verpakt. Natuurlijk weet iedereen dat oefening kunst baart, maar wat als je niet regelmatig informatie hebt die een persbericht waard is?

Ik help je! Schakel mij in voor een persoonlijke check van jouw persbericht. Ik behoed je voor valkuilen en geef je tips voor verbetering. Zodat je zelf kunt optimaliseren. Met mijn tips en advies kun je je persbericht verbeteren. 100% garantie op succes kan ik niet bieden, maar ik verzeker je dat je meer kansen krijgt met je nieuws in de redactionele kolommen te komen.

Ik check je persbericht

Wat check ik precies?

  • De titel: de woorden, de kracht, de lengte
  • Ik beoordeel de inhoud van het bericht op taal, woordgebruik, lengte, opdeling alinea’s en op aansluiting op de titel (en vice versa)
  • Ik kijk of alle noodzakelijke elementen aanwezig zijn, zoals of er links in zitten en beeld bij zit
  • Ik beoordeel ook het beeld zelf, en kan je suggesties ter verbetering hiervan doen
  • Je perslijst checken kan ook, als je er advies over wilt

Mail me je tekst en beeld

Mail de tekst van je persbericht zo compleet mogelijk naar saskia@dejongev.nl. Kan in Word, kan in de mail zelf. Fijn als je ook het beeld erbij aanlevert, het liefst als kleine plaatjes zodat je me geen wetransfer hoeft te sturen. Screenshots zijn ook goed.

Nadat ik je mail binnen heb stuur ik je een ontvangstbevestiging incl. dag en tijdsblok waarop ik reageer. Dit is mogelijk dezelfde dag en in de regel binnen 2 werkdagen.

Mijn check is kosteloos en verplicht je tot niets! Bij de verzending van je persbericht kan ik je ook helpen. Ik heb een eigen persdatabase en gebruik een landelijke verzendtool. Ik help je er graag mee!

Wie ik ben lees je hier, daar lees je ook over mijn ervaring met persberichten en andere vormen van free publicity.

Wil jij ook in de pers met je nieuws en projecten?

Aan de slag met je free publicity, wil jij dat ook? Ik maakte een pagina met 18 uitgangspunten voor je free publicity. Staan veel kennis en inspiratie in die je op weg helpen.

Ook warm aanbevolen: twee keer per jaar geef ik de online masterclass Free publicity. Doe mee als je zichtbaar wilt worden in de media en inspiratie en ideeën zoekt voor je structuur en aanpak!

Vergelijkbare berichten