#14 SPREX podcast met Peter Brouwer

2 maart 2023

Host & Expert

Saskia de Jong

Peter Brouwer

Over deze aflevering

Architect Peter Brouwer houdt een warm pleidooi voor biobased bouwen, dat positieve impact gaat geven. Inspirerende uitleg met sprekend perspectief hoe de woningbouw zich ontwikkelt.

Biobased bouwen

Al een jaar of 20 zet architect Peter Brouwer zich in voor ecologisch bouwen. Hij bouwde mee aan een ecologische wijk in Arnhem en hij bouwde villa’s. Maar tot een echte doorbraak kwam het niet, terwijl het milieu verder achteruit gaat. Stikstof, CO2, uitkoop van boeren, personeelstekort én een groot woningtekort. Toch willen mensen niet ecologisch bouwen, want het zou niet zijn terug te verdienen. Peter voelde zich een eenling in de strijd, wat zelfs leidde tot een burnout.

Bijzonder: Peter kreeg nieuwe inspiratie dankzij de ontwikkelingen van modulaire houtbouw. Dat leidde tot een nieuwe positionering waarin hij onder de naam Green Architect uitsluitend gaat ontwerpen en bouwen met hout.

Peter Brouwer geeft in deze podcast een heel goede uitleg van biobased bouwen dat positieve impact gaat geven. Hij schetst een geweldig perspectief waar de woningbouw naartoe gaat. De consument geeft dat straks een veel prettiger huis dat grotendeels in de fabriek gebouwd zal zijn.

Over SPREX

SPREX is de podcast waarin ik praat met experts over impact. Mensen met járen ervaring of young professionals die elke dag het beste geven om zichzelf en de wereld te verbeteren. SPREX zoekt naar het detailverhaal, dat ene punt, de ultieme tip. Verwacht verrassende gesprekken over ondernemen, groeien en marketing, met concrete ideeën en inzichten om zelf impact te maken. Ik deel in de podcast ook mijn mening, advies en tips. Tijdens de gesprekken en in solo-afleveringen. Ook te beluisteren bij Spotify, Apple en Google.

biobased bouwen impact podcast

Beluister deze aflevering:

Saskia de Jong

Saskia de Jong

Zoek je houvast, ideeën en inspiratie voor je business en je marketing?

Ik ben marketeer en media expert in het technisch mkb. Frequente zichtbaarheid met een goed verhaal dat duurzame impact heeft, vormt dagelijks mijn rode draad. Hoe je kennis en visie vertaalt, doelgroepen bereikt met impact en business genereert, is de kern van menig project.

Ik werk vaak voor kennisintensieve organisaties, regelmatig samen met projectpartners en ook internationaal. Ik blog over ondernemen, groeien en marketing en op het consumentenblog woontlekker.nl blog ik over energieneutraal wonen.

In de SPREX-podcast praat ik met experts over impact. Verrassende gesprekken van een half uurtje die je concrete ideeën en inzichten geven om zelf impact te maken.

Wil je sparren? Bel me op (085) 017 1700, mail naar saskia@dejongev.nl of ontmoet me op Linkedin.

LinkedIn profiel Saskia de Jong

Vergelijkbare berichten