Podcast SPREX: interviews met experts over impact

Home » Ondernemen » Podcast SPREX: interviews met experts over impact
Interviews met experts SPREX podcasts

Interviews met experts: SPREX

Interviews met experts over impact. SPREX is de podcast waarin ik praat met experts over impact. Mensen met járen ervaring of young professionals die elke dag het beste geven om zichzelf en de wereld te verbeteren. SPREX zoekt naar het detailverhaal, dat ene punt, de ultieme tip. Vaak van gasten die in of voor de technische industrie werken. Verwacht verrassende gesprekken over ondernemen, groeien en marketing, met concrete ideeën en inzichten om zelf impact te maken. Ik deel in de podcast ook mijn mening, advies en tips.

Interviews met experts

Mijn wereld is de technische industrie. Daarin werk ik als marketeer en media expert. Al zolang ik werk kom ik veel mensen tegen met een goed verhaal. Dat interesseert mij. En dan vooral over hoe zij kennis opdoen: waar halen ze steeds opnieuw de inspiratie vandaan om te ondernemen, om zichzelf te ontwikkelen, om in the picture te komen? En over de impact die ze daarmee maken.

Onder al die knappe koppen en harde werkers zijn er velen die weinig de spotlights opzoeken. Zij zijn bescheiden, hebben geen tijd, weten niet hoe ze dat moeten doen, of ze hebben niet door dat ze een voorbeeld zijn voor anderen. Voor hen ben ik de SPREX podcast gestart.

SPREX podium voor technische industrie

Natuurlijk zijn er ook mensen die altijd in beeld zijn, die weten hoe dat werkt, die hun woordje klaar hebben. Mensen die altijd gevraagd worden. Daar is niets mis mee, ik geef ze bij SPREX graag de ruimte. Maar er is een veel grotere groep dus, voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Ze verdienen een podium. Hun verhaal kan jou inspireren en zich laten horen kan hun business helpen. De SPREX podcast is er voor hen, en voor jou dus ook!

En wie de luisteraar is? Misschien ook een techneut, of iemand die in een technische omgeving werkt, maar zelf niet technisch opgeleid is. Of iemand die technische markten als doelgroep heeft. Kan allemaal, en breder natuurlijk ook!

SPREX praktisch

Een aflevering van SPREX duurt ongeveer een half uur. Ik ga snel de diepte want wil snel tot de kern komen. In deze podcast ga ik op zoek naar het kleine verhaal, het detail, dat ene punt, de tip op microniveau. De rode draad is steeds: hoe maken zij impact. En, minstens zo belangrijk welke inspiratie zij de luisteraar bieden.

En dat levert hopelijk verrassende gesprekken op die de luisteraar ideeën en inzichten geeft voor zijn of haar eigen aanpak. De insteek kan breed zijn: het kan gaan over beleid, strategie, aanpak, uitvoering, persoonlijke ervaring. Het gesprek zelf spitst zich dus toe.

Voorbeelden? Bijvoorbeeld hoe een techneut heel veel bereik op sociale media heeft. Of hoe iemand leerde de bescheidenheid van zich af te schudden, of hoe iemand zijn team beter liet samenwerken.  

Ik zet eens per 2 weken een aflevering van de SPREX podcast live. Op dit moment is de verdeling aflevering met gast en solo-aflevering ongeveer gelijk.

Bij Spotify, Apple en Google

Je beluistert de SPREX podcast op Spotify, Apple en Google. Spreekt de podcast je aan? Geef me dan een review via je podcast app. Dan kan ik nog meer luisteraars bereiken.

Podcast geeft met stem extra dimensie

Ik heb veel ervaring met complexe informatie te vertalen in aantrekkelijke boodschappen, die uitleggen en overtuigen. Persoonlijk ben ik zeer gemotiveerd mensen te helpen met informatie waar ze wat aan hebben en hen helpt met hun beslissingen. Of dat nu is om zich zakelijk verder te ontwikkelen en te groeien, of privé. Ik vind het leuk te interviewen, en denk dat ik dat doe met veel empathie zodat de ander er zo goed mogelijk in uitkomt.

Bouwen aan connecties, iemand persoonlijk niet alleen een stem en ook een gezicht geven, is nog een andere persoonlijke motivatie die ik met de SPREX podcast wil invullen. Een podcast geeft als extra dimensie de mogelijkheid met je stem een persoonlijke verbinding te maken. Dat sluit hier dus goed bij aan.

SPREX geeft me natuurlijk ook de mogelijkheid om mijn eigen expertise over marketing en communicatie te delen. De kennis en ervaring die ik zelf in ruim 30 jaar heb opgebouwd breng ik in, in de gesprekken met gasten. En ik maak solo-afleveringen over marketing, communicatie en ondernemen.

SPREX is een samentrekking van de woorden gesprek en expert.

Samengevat: de SPREX podcast gaat over interviews met experts over impact. Een half uurtje kennis en inspiratie over ondernemen, groeien en marketing voor de luisteraar. Misschien in de technische industrie, maar een breder publiek is natuurlijk van harte welkom. Verwacht verrassende gesprekken die ideeën en inzichten geven voor je eigen aanpak. Ik hoop dat je gaat luisteren!

Inspiratie om zelf impact te maken?

Impact is een interessant begrip: het woord wordt vaak gebruikt, misschien zelfs te veel. Toch heeft het veel diepgang en is het nuttig het uit te diepen. Het is namelijk een leidraad op vele vlakken, bijvoorbeeld voor marketing en communicatie. En ik ben marketeer en voor mij is het een kapstok in mijn projecten, dus vandaar die insteek op een pagina boordevol kennis en inspiratie over impact. Ik heb 9 aandachtspunten over impact op een rij gezet die je zullen inspireren.

Saskia de Jong

Saskia de Jong

Zoek je houvast, ideeën en inspiratie voor je business en je marketing?

Ik ben marketeer en media expert in het technisch mkb. Frequente zichtbaarheid met een goed verhaal dat duurzame impact heeft, vormt dagelijks mijn rode draad. Hoe je kennis en visie vertaalt, doelgroepen bereikt met impact en business genereert, is de kern van menig project.

Ik werk vaak voor kennisintensieve organisaties, regelmatig samen met projectpartners en ook internationaal. Ik blog over ondernemen, groeien en marketing en op het consumentenblog woontlekker.nl blog ik over energieneutraal wonen.

In de SPREX-podcast praat ik met experts over impact. Verrassende gesprekken van een half uurtje die je concrete ideeën en inzichten geven om zelf impact te maken.

Wil je sparren? Bel me op (085) 017 1700, mail naar saskia@dejongev.nl of ontmoet me op Linkedin.

LinkedIn profiel Saskia de Jong

Vergelijkbare berichten