Energiezuinig bouwen en ontwerpen op de kaart

Sinds 2012 is Saskia aangesloten als lid en zeer betrokken bij vereniging DNA in de bouw. Bij projecten die de vereniging uitvoert én bij de marketing en communicatie om de vereniging op de kaart te zetten.

DNA – De Nieuwe Aanpak – in de bouw wil duurzaam, gezond en energie-efficiënt (ver)bouwen versnellen. Met projecten en kennisontwikkkeling wakkert DNA innovatie in de bouw- en installatiesector aan. De vereniging heeft ruim 60 leden en groeit continu.

PassREG en NulNu

Van 2013-2016 maakte Saskia de Jong deel uit van het kernteam PassREg in Nederland. PassREg staat voor Passive House Regions with Renewable energy. Dit door de EU gesubsidieerde project rolde de passiefhuis bouwmethodiek uit om energiezuinig ontwerpen en bouwen op de kaart te zetten in 14 regio’s in Europa. Het project is in ons land formeel afgesloten tijdens het NulNu congres dat DNA 2x samen met de Jaarbeurs organiseerde, een idee van Saskia.

Conferenties, open dagen en excursies

Saskia organiseert voor DNA in de Bouw regelmatig conferenties, open dagen en (buitenland) excursies. Ook produceerde ze voor de vereniging een ontwerppakket om energetisch te renoveren. De strategie is kennis te ontwikkelen en te delen zodat energiezuinig bouwen dagelijkse bouwpraktijk wordt. De activiteiten en evenementen zijn veelvuldig on- en offline zichtbaar.

De vernieuwing die DNA brengt scoort hoog met free publicity in de vakmedia en op social media. Saskia stuurt activiteiten aan, redigeert en produceert. Ze was enkele jaren bestuurslid van de vereniging en is nog steeds betrokken bij de marketing- en communicatieactiviteiten die de vereniging zelf zichtbaar maken.

Ecowijk De Kiem en AZEB

Tot medio 2020 loopt het EU-project AZEB waarvan DNA projectleider is: affordable zero energy buildings. Ecowijk De Kiem is een initiatief van DNA voor een hele nieuwe woonwijk in Arnhem met 60 energieneutrale woningen. Beide met betrokkenheid van Saskia.

Marketeer die energiezuinig bouwen snapt

Dankzij deze betrokkenheid bij DNA en de kansen die ze heeft gekregen en voor zichzelf heeft gecreëerd is Saskia een van de weinige zelfstandig marketeers in Nederland die verstand heeft van duurzaam bouwen en energiezuinigheid. Die kennis was tevens aanleiding voor haar blog Woontlekker.

Bekijk de lijst met opdrachtgevers sinds 1995