Collectieve aanpak gespecialiseerde bouwpartijen

In de Arnhemse wijk Schuytgraaf worden in 2019-2020 60 energieneutrale woningen gebouwd: de nieuwe ecowijk De Kiem. De woningen lopen vooruit op de toekomstige bouwregelgeving en hebben minimale energielasten. Alle woningen voldoen nu al aan de BENG-eisen (Bijna Energie Neutraal Gebouw) die vanaf 2020 van kracht zijn.

Ecowijk De Kiem is een idee en initiatief van vereniging DNA in de bouw. Saskia de Jong was nauw betrokken bij de communicatie en marketing van de ecowijk.

De gemeente Arnhem gaf DNA de mogelijkheid om de haalbaarheid van ecowoningen in de wijk Schuytgraaf te onderzoeken en kopers te interesseren. Van de in totaal 10 bouwteams hebben 5 teams hun ontwerp uiteindelijk financieel levensvatbaar kunnen maken. De bewoner wordt betrokken bij ontwerp en inrichting van zijn energieneutrale woning én de inrichting van de wijk. Die is energieneutraal, autoluw en gemeenschappelijk groen.

ecowijk De KiemDeJong was zeer nauw betrokken bij:

  • de opstart van het project
  • advies en uitvoering van marketing en communicatie
  • de zichtbaarheid in de media en de mediacontacten
  • de organisatie van events voor kopers en bewoners

Het nieuwe bouwen

Het project is ook bijzonder omdat optimale collegialiteit van de bouwteams de grondslag is voor de ontwikkeling van de ecowijk. Teams van regionale mkb-bedrijven laten er zien dat een nieuwe manier van samenwerking in de bouwsector inclusief een hoog ambitieniveau zeer succesvol kan zijn.

De website van ecowijk De Kiem is sinds 2020 uit de lucht, het project is gereed!

Bekijk de lijst met opdrachtgevers sinds 1995