Mensen in beweging brengen over energiezuinig wonen

Een project uit eigen stal: Woontlekker. Door de projecten waarin Saskia meedraait verrijkt zij al geruime tijd haar kennis ten aanzien van duurzaamheid en energiebesparing in de gebouwde omgeving. Het leidde tot de blog Woontlekker.

Hoe je een grotere groep mensen informeert, inspireert en in beweging krijgt, is de motor voor Woontlekker. Energiezuinigheid is belangrijk en er liggen veel kansen. Bijvoorbeeld kansen je wooncomfort te verbeteren door lekkerder en gezonder te wonen met een prettig binnenklimaat, maar ook je energiekosten aanzienlijk te verlagen.

visuele identiteit Woontlekker

Kennis vertalen en doorgeven aan de consument

Als gevolg van nationale en Europese afspraken is een gigantische informatiestroom ontstaan. Die informatie circuleert vooral in de zakelijke markt. Informatie over initiatieven, projecten, samenwerkingen, innovaties enz. strijdt dagelijks om aandacht. En vindt zijn weg naar bouwprofessionals en woningeigenaren die al energieneutraal wonen of er mee bezig zijn. Woontlekker selecteert dat nieuws en maakt ze begrijpelijk voor de consument.

Woontlekker informeert en inspireert

Er is een berg aan informatie, iedere dag opnieuw. Woontlekker signaleert en analyseert, ontsluit in begrijpelijke taal en toont praktijkvoorbeelden over energiezuinig wonen: wat je kunt doen, hoe je het doet en wat het oplevert.

In 2017 publiceerde Saskia het e-book dakisolatie over het dak van haar eigen woning dat zij samen met haar partner isoleerde. Het is al honderden keren gedownload.

Saskia ontwikkelde zelf de beeldtaal voor Woontlekker. De site wordt goed bezocht en laat stijgende bezoekcijfers zien.

 

Bekijk de lijst met opdrachtgevers sinds 1995