#20 SPREX podcast met Harrie Beernink

25 mei 2023

Host & Expert

Saskia de Jong

Harrie Beernink

Over deze aflevering

Met simulatie bereken je vooraf of ideeën en gestelde eisen in het bouwproces uitkomen. Harrie Beernink vertelt in de SPREX podcast hoe dat werkt.

In deze SPREX podcast is Harrie Beernink te gast. Hij is milieu- en energieadviseur onder de naam Groener Bouwen, in de zakelijke markt en voor particulieren. Hij werkt in bouwprojecten mee en hij is ook actief op het gebied van beleidsontwikkeling. Bijzonder is dat Harrie gebruik maakt van kennis en ontwikkelingen in Nederland en Duitsland, waar hij al 20 jaar woont.

Centraal in het gesprek staat hoe simulatie software waar men in Duitsland veel ervaring mee heeft de bouwprofessional meer grip op het bouwproces geeft. Met simulatie bereken je vooraf of ideeën en gestelde eisen in het bouwproces uitkomen.

Harrie is sterk geworteld in het grensgebied van de Achterhoek, en maakt daardoor gebruik van de sterke punten van de bouw in zowel Nederland als Duitsland, in lokale en ook grensoverschrijdende projecten. Concepten zoals BENG, passief bouwen, biobased bouwen, zijn begrippen die dagelijks in zijn werk aan de orde komen.

Over SPREX

SPREX is de podcast waarin ik praat met experts over impact. Mensen met járen ervaring of young professionals die elke dag het beste geven om zichzelf en de wereld te verbeteren. SPREX zoekt naar het detailverhaal, dat ene punt, de ultieme tip. Verwacht verrassende gesprekken over ondernemen, groeien en marketing, met concrete ideeën en inzichten om zelf impact te maken. Ik deel in de podcast ook mijn mening, advies en tips. Tijdens de gesprekken en in solo-afleveringen. Ook te beluisteren bij Spotify, Apple en Google.

simulatie bouwproces

Beluister deze aflevering:

Vergelijkbare berichten