Met de social media kalender 2018 krijg je goed overzicht in al je social posts, 365 dagen lang. Tweets, Linkedin updates, Facebook-posts, ze kunnen er allemaal in. Extra handig is de kolom die automatisch het aantal tekens van je post telt, een tekst teller dus. Een gratis Excel met voor iedere maand een apart blad. Deze kalender kun je niet meer downloaden want het jaar is voorbij. 

Als je er op googlet, vind je een keur aan social media kalenders. Vele lijken handig, maar ze zijn het niet, of zijn te uitgebreid. Ik maakte al eerder een social media projectkalender in Excel. De structuur van deze jaarkalender is er op gebaseerd, heel 2018 zit erin.

Tekstlengte automatisch geteld

Werk je met online tools als Hootsuite of plaats je je posts direct in je timeline op het kanaal zelf? Voor alles is wat te zeggen. In die gevallen omdat je daar bijvoorbeeld ook het bereik van je posts kunt monitoren. Dat kan met deze social media jaarkalender niet. Deze kalender heeft als voordeel heeft is dat de lengte van je posts automatisch wordt geteld. Vanaf 100 woorden wordt het veld steeds roder. Super handig! Een ander voordeel is dat je je updates op online kanalen voor het hele jaar bij elkaar kunt houden, tot op het uur nauwkeurig.

Eenvoudig schema in Excel

De lengte van tweets is inmiddels verdubbeld tot 280 tekens en Facebook heeft niet echt een beperking. Linkedin updates hebben die ook niet echt, maar ik hou ze altijd binnen de 240 tekens, dan blijven ze in zijn geheel in beeld en hoeft de lezer niet te klikken om de rest te lezen.

social media kalender 2018

Korte social posts zijn het krachtigst, teksten die met weinig woorden een boodschap overbrengen. De automatische teller is daarom erg handig. Ik werk zelf met Hootsuite en mis hem daar! Deze Excel jaarkalender kun je uitstekend gebruiken als een werkdocument. Je vult de datum en tijd van plaatsing in, voor welk kanaal de post is bedoeld en of en welk beeld je erbij plaatst. Je kopieert daarna de teksten naar je online kanalen.

De Excel bevat 12 bladen, voor iedere maand één. Iedere dag is gespecificeerd en heeft 9 rijen voor verschillende tijden, van 8 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds.

Nog meer tools

Ben je dagelijks bezig met content? Kijk dan ook eens bij de Contentkalender 2019, ook een gratis download van mijn site. In deze Excel plan je je blogs, artikelen, e-books en andere content voor heel 2019 in 365 nu nog lege vakjes. Hij geeft je structuur en overzicht en is een handige tool.

Veel succes!