#14 SPREX podcast met Peter Brouwer

2 maart 2023

Host & Expert

Saskia de Jong

Peter Brouwer

Over deze aflevering

Architect Peter Brouwer houdt een warm pleidooi voor biobased bouwen, dat positieve impact gaat geven. Inspirerende uitleg met sprekend perspectief hoe de woningbouw zich ontwikkelt.

Al een jaar of 20 zet architect Peter Brouwer zich in voor ecologisch bouwen. Hij bouwde mee aan een ecologische wijk in Arnhem en hij bouwde villa’s. Maar tot een echte doorbraak kwam het niet, terwijl het milieu verder achteruit gaat. Stikstof, CO2, uitkoop van boeren, personeelstekort én een groot woningtekort. Toch willen mensen niet ecologisch bouwen, want het zou niet zijn terug te verdienen. Peter voelde zich een eenling in de strijd, wat zelfs leidde tot een burnout.

Bijzonder: Peter kreeg nieuwe inspiratie dankzij de ontwikkelingen van modulaire houtbouw. Dat leidde tot een nieuwe positionering waarin hij onder de naam Green Architect uitsluitend gaat ontwerpen en bouwen met hout.

Peter Brouwer geeft in deze podcast een heel goede uitleg van biobased bouwen dat positieve impact gaat geven. Hij schetst een geweldig perspectief waar de woningbouw naartoe gaat. De consument geeft dat straks een veel prettiger huis dat grotendeels in de fabriek gebouwd zal zijn.

Over SPREX

SPREX is de podcast waarin ik praat met experts over impact. Mensen met járen ervaring of young professionals die elke dag het beste geven om zichzelf en de wereld te verbeteren. SPREX zoekt naar het detailverhaal, dat ene punt, de ultieme tip. Verwacht verrassende gesprekken over ondernemen, groeien en marketing, met concrete ideeën en inzichten om zelf impact te maken. Ik deel in de podcast ook mijn mening, advies en tips. Tijdens de gesprekken en in solo-afleveringen. Ook te beluisteren bij Spotify, Apple en Google.

biobased bouwen impact podcast

Beluister deze aflevering:

Vergelijkbare berichten