#2 SPREX aflevering met Walter van Steenis

19 oktober 2022

Host & Expert

Saskia de Jong

Walter van Steenis

Over deze aflevering

Te gaan verduurzamen bij een VvE heeft effect dankzij een slimme aanpak en lange adem. Daarover vertelt Walter van Steenis in de SPREX podcast.

Hoe je je doelen bereikt terwijl je te maken hebt met langdurige processen aan klantzijde, daarover praat ik met Walter van Steenis. Walter is directeur van de stichting Woonlastenneutraal renoveren: WNR. Dat is een club van mkb-bedrijven die verenigingen van eigenaren helpt met verduurzamen. De zogenaamde VvE’s dus, van mensen die samen in een appartementengebouw wonen.

De ideeën over verduurzamen van een Vve en het effect lopen in zo’n vereniging nogal eens uiteen. De gemoederen kunnen zelfs hoog oplopen als er niet voldoende geld in kas is, of de ene bewoner een energiezuinige flat veel belangrijker vindt dan de ander. Een forse uitdaging dus om bij deze verenigingen in beeld te komen, én ze te helpen naar een woning zonder gasaansluiting met lage energiekosten.

Die uitdaging is ook groot omdat WNR natuurlijk zelf een gezonde business wil draaien en tegelijk groeiambities heeft. Over hoe Walter van Steenis met WNR dat slim aanvliegt om impact te maken bij deze best bijzondere doelgroep praten we in deze aflevering van de SPREX podcast.

Over SPREX

SPREX is de podcast waarin ik praat met experts over impact. Mensen met járen ervaring of young professionals die elke dag het beste geven om zichzelf en de wereld te verbeteren. SPREX zoekt naar het detailverhaal, dat ene punt, de ultieme tip. Verwacht verrassende gesprekken over ondernemen, groeien en marketing, met concrete ideeën en inzichten om zelf impact te maken. Ik deel in de podcast ook mijn mening, advies en tips. Tijdens de gesprekken en in solo-afleveringen. Ook te beluisteren bij Spotify, Apple en Google.

verduurzamen vve effect

Beluister deze aflevering:

Saskia de Jong

Saskia de Jong

Zoek je houvast, ideeën en inspiratie voor je business en je marketing?

Ik ben marketeer en media expert in het technisch mkb. Frequente zichtbaarheid met een goed verhaal dat duurzame impact heeft, vormt dagelijks mijn rode draad. Hoe je kennis en visie vertaalt, doelgroepen bereikt met impact en business genereert, is de kern van menig project.

Ik werk vaak voor kennisintensieve organisaties, regelmatig samen met projectpartners en ook internationaal. Ik blog over ondernemen, groeien en marketing en op het consumentenblog woontlekker.nl blog ik over energieneutraal wonen.

In de SPREX-podcast praat ik met experts over impact. Verrassende gesprekken van een half uurtje die je concrete ideeën en inzichten geven om zelf impact te maken.

Wil je sparren? Bel me op (085) 017 1700, mail naar saskia@dejongev.nl of ontmoet me op Linkedin.

LinkedIn profiel Saskia de Jong

Vergelijkbare berichten