Wie personeel stem geeft in eigen ontwikkeling bereikt meer [podcast]

Home » SPREX podcast » Wie personeel stem geeft in eigen ontwikkeling bereikt meer [podcast]

#28 SPREX aflevering met Pieter de Vries

23 november 2023

Host & Expert

Saskia de Jong

Pieter de Vries

Over deze aflevering

In deze SPREX podcast is Pieter de Vries te gast. Hij is voormalig advocaat in de bouw en onder de naam Kpieto! zet hij zich nu in voor de bestrijding van faalkosten in de bouw- en infrasector. Dat doet hij als consultant, als columnist in vakmedia en als docent. In deze podcast gaat het over over investeren in personeel en het belang van opleiding en ontwikkeling. Want dat levert geld op. En met nog steeds 10% faalkosten in de bouw is dat geen overbodige luxe.

Ieder mens heeft behoefte aan vooruitgang. Dat betekent dus je blijven ontwikkelen. En dat heeft constante aandacht en onderhoud nodig. Want alleen dan kun je blijvend impact maken, met wat je doet, en waar je voor staat. Het is zelfs zo dat wie het personeel een stem geeft in de eigen ontwikkeling meer bereikt. Daarom: biedt medewerkers ontwikkeling, ze willen leren en zich ontwikkelen, zegt Pieter.

Pieter de Vries vertelt hoe belangrijk het is om je medewerkers kansen te geven te leren en te groeien, zeker als je bedrijf of organisatie kampt met personeelstekorten. Breng scholing dichter bij de mensen is zijn devies. En geef personeel een stem in hun eigen ontwikkeling. Want als je hun rollen beter ondersteunt, kun je als organisatie echt meer bereiken. Kijk op Kpieto! voor meer informatie over Pieter.

Tip: nog meer luisteren over in jezelf investeren? Ik maakte daar eerder een SPREX-podcast over, dat is deze aflevering.

Over SPREX

SPREX is de podcast waarin ik praat met experts over impact. Mensen met járen ervaring of young professionals die elke dag het beste geven om zichzelf en de wereld te verbeteren. SPREX zoekt naar het detailverhaal, dat ene punt, de ultieme tip. Verwacht verrassende gesprekken over ondernemen, groeien en marketing, met concrete ideeën en inzichten om zelf impact te maken. Ik deel in de podcast ook mijn mening, advies en tips. Tijdens de gesprekken en in solo-afleveringen. Ook te beluisteren bij Spotify, Apple en Google.

SPREX Pieter de Vries

Beluister deze aflevering:

Vergelijkbare berichten